HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

Posted by Andreas Leyobo on

En grundig gjennomgang av historien til muay thai boksehansker

 

Muay thai boksehansker har eksistert i århundrer, og de brukes fortsatt i kampsport i dag. Men hva er historien til hanskene?

 

I dette blogginnlegget skal vi se tilbake på hvordan muay thai boksehansker har utviklet seg over tid og hvorfor de i dag er en essensiell del av enhver fighters utstyr.

 

 

Opprinnelsen til muay thai boksehansker.

 

Opprinnelsen til muay thai boksehansker kan spores helt tilbake til 1500-tallet. På denne tiden brukte utøvere remser på hendene for å beskytte dem og motstanderen. Disse remsene var laget av bomull eller ull og ble ofte lagt i bløt før bruk for å gi ekstra polstring og dempende effekt for hendene. Dette ga dem flere slagmuligheter, da fighterne kunne slå med mer kraft enn i tradisjonelle kamper uten hansker.

 

Hanskens utvikling

 

Tiden gikk og thaiboksing ble mer og mer populært i Thailand, og da ble også beskyttelsesutstyret det. Gjennom årene ble det lagt til polstring på bomullsbåndene som fighterne hadde på hendene sine, og disse utviklet seg til det vi nå kjenner som muay thai boksehansker. Den første moderne hansken ble skapt i 1932 av Suwit Wachirarattanawong, som utviklet et par boksehansker av lær med skumpolstring for økt sikkerhet og beskyttelse under kamper. Dette designet ble raskt standarden til muay thai kamper, da den ga utøverne den nødvendige beskyttelsen samtidig som den tillot rask håndbevegelse og fleksibilitet.

 

Den moderne hanske

 

Dagens muay thai boksehansker er lette, men likevel slitesterke, og kommer i ulike størrelser, farger og stiler for å passe til enhvers fighters behov. Det moderne designet har og tykkere polstring langs knokeområdet samt luftventiler som hjelper til med å holde hendene kjølige under sparing eller kamper. I tillegg tilbyr mange merker spesialisert ergonomisk design som gir ekstra komfort og støtte under lange økter i ringen eller oktagonburet.

Oppsummering

 

Muay thai boksehansker har kommet en lang vei siden begynnelsen for århundrer siden. Det startet med enkle tøyremser og har utviklet seg til svært spesialisert utstyr designet for å beskytte utøvere samtidig som de tillater dem å prestere på sitt beste under kamp og trening. Og med tiden har denne industrien eksplodert i Thailand, og de har blitt de fremste på sitt felt. Over hele verden vil du finne alt fra amatører til profesjonelle tittelholdere som bruker utstyr laget i Thailand. Hvis du leter etter et pålitelig par muay thai boksehansker til din neste kamp eller treningsøkt, sørg for å spørre oss slik at vi hjelper deg å finne dem som best passer dine behov!

  

Her finner du alle våre HMIT produkter!

← Older Post Newer Post →

Leave a comment

Artikler

RSS
10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

Muligens den beste formen for trening.   Du lurer kanskje på hvorfor brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) har spredt seg over til alle verdens kanter. Hvorfor fortsetter...

Kevin Melhus combat corner boksehansker

KEVIN MELHUS FORSVARER BELTET!

Kevin Melhus viste nok en gang hva han er god for da han forsvarte den interkontinentale WBO-tittelen og han beseiret den tyskeren Pascal Wolters på...