Hvilke boksehansker trenger jeg? - Artikkel

Hvordan velger jeg riktig boksehansker ?

Posted by Bendik Øyan on

 

Hva bør du vite før du skal investere i nye boksehansker?

Hvis du er usikker på hvilken type boksehansker du skal velge, da vil denne artikkelen hjelpe deg sammenligne og velge de boksehanskene som egner seg best for deg. Men før vi går videre vil jeg at du skal stille deg følgende spørsmål:

Hva skal du bruke disse boksehanskene til? 

Hvis du har planer om å bruke boksehanskene til sparring så trenger du et par ekstra tykke boksehansker, under sparring er det viktig å passe på at det er trygt og sikkert for treningskameratene dine. Derfor vil store tykke boksehansker egne seg best for sparring.


I konkurranse brukes det som regel 8oz og 10oz boksehansker, mens amatør hansker og treningshansker vanligvis er 12, 14 og 16oz. På grunn av sikkerhet har vanlig boksehansker generelt sett mye mer polstring enn konkurranse hansker. 

Skal du bruke hanskene i konkurranse, så er du nødt til å kjøpe et par lettere hansker med mindre beskyttelse. På bildet under ser du utøverne med 10oz Lace Up boksehansker. 

Valkyria Muay Thai fights 2 jenter klar for thaiboksing kamp med Combat Corner utstyrMay Linn og Uzma Rana før Muay Thai kamp på Oslo Bokseklubb 2019 - Begge med Lace Up boksehansker og MT Albuebeskytter.                                  Bilde - Frontline Academy 

 

 

Hva slags type materiale er du komfortabel med?

Det finnes mange forskjellige typer konstruksjoner, design og beskyttelse, men når det kommer til materiale på hansken, kan det å velge rett type materiell være en avgjørende faktor.

Lær; Det finnes mange forskjellige typer av skinn som brukes i boksehansker. Den vanligste typen lær som blir brukt i hansker er bøffel lær, og ku skinn er den mest eksklusive.

Ku Skinn; Dette er et Premium mykt skinn som ikke er masseprodusert. Det er håndvalgt basert på det beste utseende og ensartethet, og bare den beste kvaliteten kan brukes. Ku skinn er et mykere og bedre tilpasningsdyktig materiell som vil forme seg fortere etter hånden din, det er mer slite sterkt og tilbyr bedre beskyttelse for hånden din enn andre typer falsk skinn som PVC vinyl og syntetisk lær.

 Lærkonstruksjon er selve prosessen hvor en tar dyreskinnet, vasker, renser, bruner, bruner, re-bruner, farger og fullfører.

Syntetiskkonstruksjon (PVC, PU) Er et menneskelagd materiell med en fabrikkert kjerne og et ytterlag av PU. Syntetisklær har en spesifikk funksjon og kan tilby en god boksehanske til rett bruk. Generelt sett er syntetisklær brukt i boksehansker til nybegynnere, som gjør at det ikke trenger  å være kjempedyrt å begynne med kampsport.

Duke Roufus-4972Bellator Fighter Sergio Pettis og Coach Duke Roufus på trening, her har de på seg utstyr fra den eksklusive HMIT linjen. 

 

Beskyttelses materiell.

Multilag beskyttelse (Premium) Brukes i det fleste høykvalitets hansker med Latex, EVA og Høykvalitets-svamp. Disse boksehanskene tilbyr forskjellige konsistens for den beste balansen mellom beskyttelse og kraft. Det er lettere å kontrollere vekten på hansken ved å bruke denne metoden fremfor injeksjons tilpassing.

Injeksjons tilpasnings svamp brukes i de fleste flerbrukshansker. Injeksjons tilpassing er en enkel skum masse som tilpasses hanskens form. Det er vanskelig å tilpasse vekten på hansken, så i mange tilfeller blir det lagt til mer vekt på hansker over håndleddet og andre steder på hansken slik at den når de målene som er pålagt for størrelsen.

Multi lag skum. (økonomi) Denne prosessen bruker lavere kvalitet skum som «underlag» som er et limt og komprimert stoff sammensatt av flere typer lav kvalitets skum. Dette kan føre til dårlig konsistens og harde punkter inne i hansken. Dette er et slitesterkt stoff som passer veldig godt for nybegynnere som ønsker å starte med boksing, MMA, eller kickboksing.

Loose fit er generelt bare brukt i barnehansker og andre samleobjekter, bør ikke brukes til trening.

Hva er ditt budsjett?

Etter vår mening er det alltid best å velge kvalitet fremfor pris, men det finnes måter å få gode hansker til en rimelig penge.

Husk at håndlagde hansker med premium materiell og kule design har en tendens til å koste mer.

Design faktoren.

HMIT hanskene et er linje med boksehansker som er håndlaget i Thailand av de beste materiale tilgjengelig.

Alle HMIT boksehansker er laget med multilag skum, borrelås lukking og tilknyttet tommel. Sjekk ut farger og forskjellig design. Hanskene kommer i 10,12,14, og 16oz.

KJØP NÅ 

 

S-Class

S-Class kommer i blå og rød. Den har et utstrukket håndledd, delt sterilisasjons system, lær konstruksjon, tilpasset skum som tilbyr super beskyttelse og kommer i 10,12,14, og 16oz.

Hansken er ideell til trening og på sekk og kan også brukes til sparring, noe som gjør den til den ideelle flerbruks hanske.

 

KJØP NÅ 

 

C2 boksehansker

Er du på jakt etter en rimelig boksehanske til å slå på boksesekken med, eller bare har lyst på noen kule hansker til en rimelig penge? Da er C2 hansken for deg.

C2 modellen har injeksjons tilpasset svamp, XtraFresh netting håndflate som tilbyr bedre ventilasjon og borrelås lukking. Kommer i 10,12,14 og 16oz

 KJØP NÅ  →

Proper Boksehansker

Høykvalitets treningshanske, ideell for sparring, driller og på pads. Proper boksehansker inkorporerer tradisjonell thai stil på mønstret med multi lag beskyttelse og Ku skinn. Denne hansken passer perfekt til alle disipliner, enten det er Thaiboksing, MMA eller bare vanlig god gammel dags Boksing.

KJØP NÅ →

Konklusjonen.

Når det kommer til å velge seg et par nye boksehansker, finnes det ingen rette eller gale svar, din beslutning bør heller ligge i forbruk, materiale, kvalitet og budsjett.

Etter vår mening, som vi har nevnt tidligere, vil vi heller anbefale å investere mer penger for å få best kvalitet (dersom du har planer om å trene mye og ofte) Når du investerer i kvalitet, investerer du i å tenke langsiktig. Derfor, om du er nybegynner og ikke er helt sikker på om du kommer til å fortsette med sporten på langsikt, vil vi anbefale deg å kjøpe et par hansker som gir deg best kvalitet for pengene. 

 

Tags:
boksehansker
hvordan velge riktig boksehansker 
velg riktig boksehnasker 
hvilke boksehansker trenger jeg ? 

← Older Post Newer Post →

Leave a comment

Artikler

RSS
European Games med Skogheim

European Games med Skogheim

Det er fredag kveld, klokken er 21:50 og Martin har akkurat kommet seg ut av bokseringen etter første kamp i det som kalles European Games....

Norgesmester fighter i Thailand (igjen)

Norgesmester fighter i Thailand (igjen)

Oliver-Mathias Kongsgård Hansen er på plass i Thailand igjen.  Den unge norgesmesteren i thaiboksing fikk nylig tildelt OL stipend av Olympiatoppen. Etter gull og medaljer...