Hvilke boksehansker trenger jeg ?

Hvilke boksehansker trenger jeg ?

Posted by Tore Bani Sereba on

 

to thaiboksing jenter hilser før kamp muay thai

Hvordan velger jeg riktig boksehansker?

Når det gjelder boksehansker så finnes det veldig mange forskjellige varianter. De forskjellige boksehanskene kategoriseres i 10oz, 12oz, 14oz og 16oz.

Oz står for "ounces" . En ounce er lik 28,34g

Ordentlige boksehansker kategoriseres ikke etter small, medium eller large. Boksehanskene former seg etter hendene dine og du velger oz i forhold til formål og vekten din (slagkraft)

10oz

- Dette er en veldig lett hanske. Dette er ikke en hanske man sparrer med da den ikke tilbyr noe særlig demping av slaget for din motstander. 10oz passer derimot veldig bra når du skal slå på boksesekk, thai puter eller focus mitts.

Disse hanskene får deg til å føle deg mye kjappere og lettere i armene. Du bør bruke wraps / boksebandasjer og støtte opp ordentlig foran knokene og håndledet.

Det er en helt annen følelse og trene med 10oz hansker, det kan være svært morsomt og givende. Man hører mye skarpere smell fra både sekk og puter. Det er også en bra måte å jobbe eksplosivitet.

Dersom du veier under 60kg kan det også la seg gjøre å sparre med 10oz boksehansker, men pass på at du velger ett par med god polstring, som på S-Class boksehanskene for eksempel. 

 

12oz

- Når det gjelder vekten på boksehansker så er det også viktig å ta i betraktning vekten på utøveren. Dersom du veier 55/65kg kan du godt sparre med 12oz hansker. Nærmer du deg 80kg derimot så øker også tyngden i slagene dine, 12oz hansker vil da være for tynne for sparring, du bør da heller bruke 12oz til å slå på puter og boksesekk.

 

14oz

- Dette er en ganske bra "all round" hanske. Veier du mer en 75kg så kan du bruke denne hansken til både sparring, puter og sekkarbeid. 14oz demper opp bra under sparring og er heller ikke altfor tunge til å slå på sekk. Men husk også at med tiden så vil noe av paddingen bli "slått bort" og hanskene blir etterhvert tynnere. Men dette får du mest sannsynlig fort beskjed om fra din sparringspartner. 

S-CLASS BOKSEHNAKSER 2 MENN PÅ TRENING COMBAT CORNER NORGE

16oz

- Dette er en sparringshanske, her kan du så og si slå løs på din partner uten noen store problemer. Den beskytter både deg og din partner ekstremt godt. 16oz kan derimot bli litt tungt i lengden spesielt hvis du veier i underkant av 70kg, da vil 14oz fungere på samme måte.

Skal man ha en ordentlig sparringsrunde så anbefales det store tykke hansker. Som for eksempel S-Class boksehansker.

 

Dette var bare de forskjellige størrelsene, i tillegg til dette finnes det også forskjellige varianter når det gjelder boksehansker.

Her er noen få.

Sekkhansker

Sekkhansker : Dette er hansker som er laget spesifikt for å slå på boksesekk, som regel så er disse hanskene enten i 8oz eller 10oz. Sekkhansker har ofte en åpen tommel og gir svært lite beskyttelse. Du ser ofte disse hanskene på treningsstudioer og andre steder der boksing ikke er hovedfokus. 

www.combatcorner.no så selger vi ikke sekkhansker, det er en hanske med svært lite sikkerhet, ikke er det noe særlig komfort heller. Sekkhansker kan ses på som litt utdatert.

Lace up hansker : Dette kan ses på som de nye oppdaterte sekkhanskene. Lace up hansker brukes ofte av proffboksere, man skal helst ha en partner/trener som hjelper deg knyte opp lissene. Det finnes også enkle triks som gjør det lett å ta i bruk disse hanskene uten hjelp.

Lace up hansker kommer som regel i 10oz, noen ganger også i 8oz. Med lissene strammet rundt håndleddet og halvveis opp mot albuen så sitter disse hanskene som ett skudd. Slagene blir raskere og smellene blir høyere, samtidig gir lace up hansker som regel bra beskyttelse rundt både tommel og håndledd. Det er alltid gøy med lace ups, i tillegg ser man også veldig proff og stylish ut :)

 

Oppsummering 

Hvilke hansker du trenger er avhengig av hva de skal brukes til.

Jo tyngere du er, jo større hansker trenger du og motsatt. Lette hansker brukes til å slå på sekk og puter. Tunge hansker brukes hovedsakelig til sparring.

Har du råd til 2 par hansker anbefales det å kjøpe en sparringshanske og en 10oz eller 12oz hanske, eventuelt ett par med lace ups så får du det aller beste ut av de forskjellige treningsøktene.

Har du kun råd til ett par hansker kan du kjøpe følgene størrelse som kan funke bra til både boksesekk og sparring.

55kg til 65kg - 12oz 

65kg til 85kg - 14 oz

Veier du plus 85kg bør du ha 16oz til sparring og 10/12oz til sekkarbeid.

Tips

Ta turen innom gymmet og test ut forskjellige hansker før du kjøper, du kan også justere litt ved "wrape" hendene med boksebandasjer i forhold til de hanskene du har kjøpt.

 

 

 

 

 

 

 

← Older Post Newer Post →

Leave a comment

Artikler

RSS
10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

Muligens den beste formen for trening.   Du lurer kanskje på hvorfor brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) har spredt seg over til alle verdens kanter. Hvorfor fortsetter...

HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

En grundig gjennomgang av historien til muay thai boksehansker   Muay thai boksehansker har eksistert i århundrer, og de brukes fortsatt i kampsport i dag....