10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

Skrevet av Andreas Leyobo den

Muligens den beste formen for trening.

 

Du lurer kanskje på hvorfor brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) har spredt seg over til alle verdens kanter. Hvorfor fortsetter BJJ å vokse i popularitet? Hva er noen av fordelene du får av å lære BJJ?

 

Her er 10 gode grunner til at folk driver med brasiliansk jiu-jitsu:

 

 1. Få nye venner: Ingenting slår felleskapet i BJJ! Du får et bånd av å trene sammen med andre. BJJ er både utfordrende mentalt og fysisk, så du vil raskt lære å samarbeide med treningskameratene dine for å oppnå god og jevn fremgang. Mens du lærer og blir bedre, vil du kunne skape livslange minner og vennskap. Dette gjør også at du alltid er med noen, mye mer sosialt enn å trene for seg selv på vanlig treningssenter!

 2. Lære selvforsvar: Å vite hva du skal gjøre i en uheldig situasjon krever bevisst trening over tid. BJJ vil gi deg en bedre forståelse av hvordan du kan unngå konflikter og hva du skal gjøre hvis du må håndtere en som angriper. BJJ vil lære deg hva du bør gjøre hvis noen f. eks forsøker å kvele deg. Over tid vil du utvikle ferdigheter som hjelper deg med å være bedre rustet til å håndtere konflikter.

 3. En ny hobby: Å utvide hvem du er som person kan komme i form av å plukke opp en ny hobby. Noen av fordelene som følger med å lære en ny hobby inkluderer økt lykke, økt kreativitet og motvirke følelsen av stagnering. Du vil føle deg mindre stresset og være mer tålmodig. Du vil gi deg selv et sunt fristed å se frem til gjennom uken.

 4. Helkroppstrening: Alle former for grappling som jiu-jitsu krever at du bruker hele kroppen din når du jobber med nedtak, unngår submissions og starter angrepet ditt. De bevegelsene instruktøren din ber deg gjøre vil styrke både overkroppen, kjerner og beina dine. Hele kroppen blir trent!

 5. Bedre kondisjon: Din generelle fysiske utholdenhet blir bedre over tid når du lærer BJJ. Grappling-øvelser som BJJ involverer som sagt hele kroppen din, og med dette vil det kardiovaskulære systemet ditt bli sterkere. Du vil få mer energi gjennom dagen, enten du er på jobb eller tar deg av arbeidsoppgaver hjemme. 6. Vektnedgang: Hvis du forsøker å kvitte deg med noen kilo, er BJJ flott trening. Flere muskelgrupper er i konstant bruk i hver jiu-jitsu økt. Den konstante bevegelsen fra oppvarming til rulling på matte vil hjelpe deg å forbrenne kalorier.

 7. Økt fleksibilitet og bevegelse: En av de naturlige fordelene med å lære BJJ er at du vikrelig vil forbedre fleksibilitet og generell mobilitet. BJJ lærer deg hvordan du beveger deg mer effektivt. Ditt bevegelsesområde (range of motion) vil øke kraftig som et resultat av å trene BJJ.

 8. Mentalt fokus: Å gjøre vanskelige ting ofte vil hjelpe deg med å kunne fokusere mer. BJJ lærer deg å være mentalt til stede, Du lærer hvordan du fokuserer bedre på hva enn du prøver å oppnå, som å fullføre en submission eller komme deg opp igjen etter et hardt kast. Denne evnen til å fokusere vil hjelpe deg i flere området av livet ditt, som arbeid og familieforhold.

 9. Kritisk tenkning: Brasiliansk jiu-jitsu gir deg jevnlige muligheter til å teste ut løsninger på problemer du har å gjøre med på matten. Du får umiddelbar tilbakemelding om det du gjør fungerer eller ikke. Denne læringsstilen kan være oppmuntrende når du møter problemer utenfor treningen. Man blir rett og slett bedre på problemløsning.

 10. Det er moro: Det er ingenting som slår det morsomme man opplever på trening! Selv om trening kan være fysisk og mentalt utfordrende, er det langt i fra uvanlig å se alle på matten smile. Du vil kose deg mens du gjør fremgang med vennene dine på din BJJ reise.

   

  Hvilke av fordelene var mest overraskende? Som med enhver ferdighet, vil du se vekst og fremgang ved regelmessig trening over tid. Ikke glem at du er et stort skritt nærmere fitness / selvforsvarmålene dine for hver gang du trener!

Vi har alt du trenger til BJJ her!

← Eldre innlegg

Legg igjen en kommentar

Artikler

RSS
HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

En grundig gjennomgang av historien til muay thai boksehansker   Muay thai boksehansker har eksistert i århundrer, og de brukes fortsatt i kampsport i dag....

Kevin Melhus combat corner boksehansker

KEVIN MELHUS FORSVARER BELTET!

Kevin Melhus viste nok en gang hva han er god for da han forsvarte den interkontinentale WBO-tittelen og han beseiret den tyskeren Pascal Wolters på...