Mindset

Mindset

Posted by Balder Holsæter on

Hvordan å trene kampsport kan gjøre deg lykkeligere, sunnere og mer suksessfull

 

Det er mye snakk om tankegang i disse dager. Det er guruer og influencere overalt som lærer bort hemmelige metoder for hvordan du kan forbedre mentaliteten din for å bli mer suksessfull i livet. Folk er alltid på utkikk etter hemmelige snarveier, men sannheten er att det ikke finnes noen snarvei til ting av verdi.

Å forandre måten du tenker og ser på verden tar tid og arbeid. Etter å ha trent kampsport i mange år har jeg skjønt att det viktigste jeg har tatt med meg er kampsport mentaliteten.

Denne mentaliteten er noe du må gjøre deg fortjent til og det er ikke sikkert att alle kan få den.

Som Ricardo Almeida engang sa, ´´jiu-jitsu and martial arts do not build character, they reveal it.´´

Her er syv grunnprinsipper som er viktige i kampsport mentaliteten. Verdier som du kan bruke på alle arenaer i livet, men som bare kommer fram etter tid og arbeid.               

1. Disiplin

Disiplin er ett nødvendig grunnlag som alle verdier er bygget på. Uten disiplin er det umulig å trene seg opp både fysisk og psykisk. Uansett om det handler om å møte opp på trening hver dag, å holde seg til gode teknikker eller å skyve egoet ditt til siden, viss du har disiplin vil alt annet komme etterhvert. Uten det vil du ikke kunne nyte fordelene av den kampsporten du velger.

 

2. Respekt

Viss du har noe kampsport erfaring vet du hvor viktig det er med respekt. Respekten for trenings partnerne dine og deres sikkerhet, respekten for trenerne dine, respekten for trenings lokale og trenings utstyret, respekten for kroppen din og å respektere motstanderen din uten frykt.

Respekt lærer deg om grenser og verdier.

 

3. hvit belte mentalitet

Dette er ett viktig punkt. Hvitt belte er den laveste rangeringen i kampsport, det symboliserer att du er en nybegynner. Hvit belte mentaliteten i ett nøtteskall er att du er villig til å lære. Det innebærer att du aldri tror du er for god til å bli bedre, du må kunne lære fra hvem som helst. Du kan alltid tilegne deg kunnskap fra en situasjon

 

4. ydmykhet

En av de mest nyttige egenskapene du kan få fra kampsport er ydmykhet. Det er vanskelig å ikke være ydmyk når du trener for eksempel brasiliansk jiu jitsu. Der er du hammeren noen dager og spikeren andre….det er som regel flere dager hvor du er spikeren. 

Det er på de dagene du kanskje spør deg selv hvorfor du fortsatt trener, men det er dagene du lærer mest om deg selv. Du får mest ut av treningen din i vanskelige situasjoner på dårlige dager. Da oppdager du fokuset og lidenskapen du har for det du driver med. Jeg pleier altid å si att det er lett å gjøre noe du er god på, det er det å gjøre det når du er dårlig som tøft.

 

5. Iherdighet 

Du må lære deg iherdighet for å komme gjennom de tøffe periodene på trening. Du kan ikke la tapene på trening dra deg ned og få deg til å gi opp. Når du går inn for å mestre en ferdighet er iherdighet en av de beste egenskapene du kan ta med deg. Du har ikke noe valg. Du må enten lære deg å tilpasse deg å stå i det eller slutte.

 

6. Rolig under press

Alle kampsporter lærer deg dette. Å holde seg rolig i intense situasjoner er utrolig viktig i kampsport. Det er ofte kontraintuitivt å være rolig og avslappet når hjernen din oppdager en fysisk trussel, men det er den eneste effektive måten å forholde seg i kamp situasjoner.

Når du har mestret å forholde deg rolig mens noen prøver å kvele deg på jiu jitsu trening blir plutselig ikke køen butikken så stressende lenger.

7. Tålmodighet

 Tålmodighet, den minst glamorøse av alle disse egenskapene men, sansynligvis den viktigste. Det er en teori om att det tar ti tusen timer å mestre noe, grunnen til att det ikke er så mange mestere er fordi mange slutter underveis. De henger seg opp i att de ikke klarer å tilegne seg ferdigheter.

 Egoet har som regel skylden. Viss du er tålmodig nokk til å være en nybegynner, tape, bli ydmyket og ta deg tiden til å lære alt i detalj, vil du bli overasket over hvor mye du kan få ut av å være tålmodig

 Alle disse egenskapene kan brukes i hverdagen på alle arenaer. Du lærer mye om deg selv gjennom nedturer og oppturer gjennom reisen din. Du forbedrer svakhetene dine og styrker styrkene dine. Du får selvinnsikt, du blir sunnere, mentalt sterkere, og du får gode minner og blir kjent med fantastiske folk på veien.

Dropp guruene å dra på en bra gym med god kultur som lærer bort en kampsport som interesserer deg. Finn noe du liker å hold deg til det, tro meg du vil ha godt av det. Du vil bli overasket over de nye sidene av deg selv du vil oppdage og tankegangen du kan oppnå.

← Older Post Newer Post →

Leave a comment

Artikler

RSS
10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

Muligens den beste formen for trening.   Du lurer kanskje på hvorfor brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) har spredt seg over til alle verdens kanter. Hvorfor fortsetter...

HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

En grundig gjennomgang av historien til muay thai boksehansker   Muay thai boksehansker har eksistert i århundrer, og de brukes fortsatt i kampsport i dag....