En boksesekk er ikke bare en boksesekk!!

En boksesekk er ikke bare en boksesekk!!

Skrevet av Allan Wold den

 

 combat corner norge thaiboksing boksesekk

En boksesekk er ikke bare en boksesekk!

Spiller det egentlig noen rolle hva slags boksesekk man slår på?

Ja, absolutt. Spessielt hvis du kjøper din egen og skal bruke den ofte. 

Rød boksesekk fra combat corner norge

Når man begynner med boksing/MMA/kickboksing eller Thaiboksing for første gang er det fort gjort å tenke at man vil slå på størst mulig sekk. En av fordelene  med en stor sekk er at den ikke beveger seg like mye som en mindre sekk, men dette kan også være en ulempe om man ønsker å trene på kroppsbevegelse i samsvar med slag og spark.

Man skal være forsiktig med å slå altfor hardt på boksesekk som nybegynner, det er fort gjort å skade seg selv på om man ikke bruker riktig slag teknikk og samtidig ikke har erfaring med ordentlig bandasjering av hender. Selv erfarne boksere bygger opp betennelse og andre slagrelaterte skader i hendene sine etter lange økter på sekk. Det er viktig og variere treningen sin . 

 

Sannheten er at man ikke bør slå på en tung sekk hver eneste gang man trener boksing eller spark for den saks skyld. Man kan lett tro at man vil få kraftigere og hardere slag av å slå så hardt som mulig på en boksesekk, men dette stemmer nødvendigvis ikke. boksesekk

Tunge ukontrollerte slag på boksesekk er en perfekt måte og bygge opp skader på. Misforstå ikke, det er absolutt nødvendig å trene styrke i slagene sine, men det finnes mange måter å bygge opp styrke i slagene sine, den mest effektive måten å utvikle tunge, heavyweight "knockout" slag er å studere teknikk, drille teknikk og repetere, repetere og repetere. Styrken kommer hovedsakelig fra teknikken som utøves ikke av størrelsen på bicepsen eller hvor mye man tar i. 

Det går også fint an å trene både styrke og hurtighet på en mindre boksesekk. Sannheten er at teknikk har ekstremt mye å si. 

For å få mest mulig ut av trening på boksesekk er det også viktig å tenke på timing. Beveger sekker seg for mye betyr det at du dytter sekken i slagene sine. Man kan fint få til et knallhardt slag på sekk uten at sekken beveger seg altfor mye ved bruk av riktig teknikk og timing, sørg for at slagene dine treffer sekken i det den er på vei tilbake til deg, det vil da bli en "front mot front kollisjon" og bokseskken vil stoppe opp. 

 

 

 

Trene på stor eller liten sekk?

En variasjon av dette er bra. Vi anbefaler å trene på mindre sekk i starten, særlig for nybegynnere. Dette er fordi teknikk kommer fremfor kraft. Kraften i slagene kommer av seg selv hvis teknikken blir utført riktig. Det er også veldig belastende for en som ikke har trent mye på sekk før å trene på en stor å tung sekk. Det føles kanskje greit der og da, men det er en mye større sjanse for at håndleddet eller andre deler i armen får både belastningsskade og slitasjeskade.

boksesekk norge

 

Det finnes også 10.000 andre ting å trene på en boksesekk en bare å slå hardest mulig. Kombinasjonstrening, hurtighet, presisjon, inn/ut, fotarbeid rundt sekk osv osv. Valgene er mange. En sekk er ikke bare en sekk, man har utallige øvelser man kan trene til tross for at en boksesekk ser ganske så simpel ut. Noen boksesekker er også lagd for forskjellige formål.

 

Pro Wreckingbal og Monster "Dråpe" boksesekk er laget spesifikt for boksing med hodebevegelse, fotarbeid og "uper cuts" i fokus. Her kan man bevege seg godt rundt boksesekken og til og med dukke under den. Dette er en perfekt boksesekk å starte med, prisen er heller ikke altfor stiv. Den finner du her .

(Sender du oss en beskjed i chatten så ordner vi deg gratis frakt på Monster dråpesekken ;) )boksesekk combat corner norgeThai style boksesekk 180cm er laget etter den klassiske thai stilen som skal la deg gjøre litt av alt. Her er ikke boksing i fokus, heller spark, hovedsakelig "low kicks" aka lave spark. Her kan man drille typisk "dutch style" kickboksing med harde tekniske boksekombinasjoner og avslutte med lave spark.

På denne boksesekken kan kan trene på lave spark, runde "roundhouse" spark, høye spark, boksing og masse annet moro. Denne type boksesekk tilbyr det meste. Men er ikke like lett å frakte da den er betydelig større enn Monster dråpe boksesekken. 

Noen boksesekker er laget for å være mer bevegelig nettopp for at utøver må bevege seg. Noen er laget med en buet form som passer godt til uppercut øvelser, mens andre boksesekker er laget for å være store og tunge, så tenk litt på hva du ønsker å fokusere på før du velger ut en boksesekk.

Tips - søk opp "boksing drills on heavy bag" på youtube så dukker det nok opp masse lærerike videoer rundt dette temaet. 

God trening

← Eldre innlegg Nyere innlegg →

Legg igjen en kommentar

Artikler

RSS
10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

Muligens den beste formen for trening.   Du lurer kanskje på hvorfor brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) har spredt seg over til alle verdens kanter. Hvorfor fortsetter...

HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

En grundig gjennomgang av historien til muay thai boksehansker   Muay thai boksehansker har eksistert i århundrer, og de brukes fortsatt i kampsport i dag....