ESSENSIELT UTSTYR FOR NYBEGYNNERE TIL KAMPSPORT

ESSENSIELT UTSTYR FOR NYBEGYNNERE TIL KAMPSPORT

Skrevet av Andreas Leyobo den

Når du skal begynne reisen din innen kampsport, er det viktig å ha riktig utstyr. Dette vil både forbedre hvordan du yter, og beskytte deg mot skader. I denne artikkelen vil vi dekke essensielt utstyr for nybegynnere, og forklare hvorfor du trenger dem.

 

1. BOKSEHANSKER

 

Beskyttelse og ytelse i kampsport

Boksehansker er essensielle for alle kampsportutøvere. Disse polstrede hanskene dekker både hånd og håndledd, og gir nødvendig beskyttelse under sparring. Hovedformålet med boksehansker er å beskytte både dine egne hender og treningspartneren din mot skader. De reduserer også risikoen for ansiktsskader og bidrar til å forbedre og styrke slagteknikken.

Typer og størrelser

Det finnes flere typer boksehansker, tilpasset forskjellige behov:

  • Sparring: Hansker på 14oz-16oz gir ekstra beskyttelse og demping.
  • Trening: Hansker på 12oz-14oz gir en balansert kombinasjon av beskyttelse og mobilitet.
  • Konkurranse: Hansker på 10oz er lettere og gir mer hastighet, men mindre beskyttelse.

I MMA brukes boksehansker primært til trening. I konkurranser benyttes mindre MMA-hansker, vanligvis fra 4oz til 8oz, som gir mer frihet i bevegelsene. MMA hansker har også åpne fingre slik at man lettere kan få tak i "clinch", bryting eller grapple situasjoner. 

Anbefalinger for nybegynnere

For nybegynnere anbefales 16oz boksehansker. De gir omfattende beskyttelse og, på grunn av sin vekt, bidrar de også til å bygge opp styrke og utholdenhet i armer og skuldre.

Kvalitet og investering

Det finnes et bredt utvalg av boksehansker, fra rimelige alternativer til premiummodeller. Generelt sett får du det du betaler for; billigere hansker tilbyr ofte ikke samme beskyttelse eller holdbarhet som høyere kvalitetsalternativer. For en langsiktig investering, anbefaler vi boksehansker i lær. De varer lenger enn de laget av syntetisk lær eller vinyl, og gir bedre beskyttelse og komfort.

Boksehansker kan være litt som sko, billige sko kan være veldig komfortable når du prøver dem i butikken men så mister de passform og slites fort ned med bruk, dyre sko kan være litt stive og uforkomtable i starten (spesielt skinsko) men med bruk så formes de og sitter bedre og bedre. Slik er det også med boksehansker. Med bruk slåes boksehanskene inn og sitter bedre og bedre (dersom du velger skin hansker). 

 

2. TANNBESKYTTER

 

Beskyttelse for tennene dine i kampsport

En tannbeskytter er uunnværlig for utøvere på alle nivåer, enten du trener eller konkurrerer. Denne enkle, men essensielle beskyttelsen er designet for å redusere risikoen for tann-, kjeve- og hodeskader ved slag mot ansiktet.

Hva er en tannbeskytter?

En tannbeskytter er laget av termoplastisk materiale og dekker både tenner og tannkjøtt. Den fungerer ved å dempe og absorbere støt, noe som beskytter tennene, tannkjøttet og leppene mot skader som kan oppstå under kamp og trening.

Hvorfor er tannbeskytter viktig?

En tannbeskytter er et must for alle som driver med kampsport. Ett eneste slag med hånd, albue eller kne kan føre til skade, noe som igjen kan medføre kostbare og unødvendige tannlegebesøk. Å bruke tannbeskytter kan spare deg både tid og penger, samtidig som det gir trygghet under trening.

Hvordan velge riktig tannbeskytter

Når du skal velge tannbeskytter, bør du vurdere følgende:

  • Passform: En tannbeskytter må være godt tilpasset for å være effektiv. Den skal sitte sikkert på plass og tillate normal tale og pusting. Jo tykkere tannbeskytter jo bedre beskytelse, samtidig så kan en tyk tannbeskytter gi dårligere pustemuligheter. Velg gjerne en mellomtykk tannbeskytter så du får "best of both worlds" komfort og beskytelse. 
  • Design og utseende: Selv om beskyttelsen er det viktigste, kan design og utseende også spille en rolle i valget. Velg en tannbeskytter som både gir god beskyttelse og ser bra ut.

Når det gjelder tannbeskytter anbefaler vi KRBON Elite tannbeskytter. Dette er en tolagstannbeskytter som gir god beskyttelse uten å være for stor og "bulky". KRBON Elite tannbeskytter har vært en best selger hos oss de siste 4 årene. 

      

    3. BOKSEHJELM

     

    Optimal beskyttelse for kampsporttrening

    Boksehjelmer er kanskje det viktigste utstyret for kampsporttrening. En kvalitetsboksehjelm lar deg sparre hardere og oftere, samtidig som den reduserer risikoen for hodeskader betydelig.

    Hva er en boksehjelm? 

    En boksehjelm er beskyttelsesutstyr som dekker hele hodet og er laget av støtabsorberende materialer. Hovedformålet er å forhindre overfladiske skader på ansiktet og hodet, og dermed beskytte deg mot skader som kan oppstå under trening og sparring.

    Bruk av boksehjelm

    Selv om boksehjelm ikke brukes i profesjonelle kamper, er det sterkt anbefalt å bruke det under sparring og spesifikke treningsøkter som involverer slag mot hodet. Uten riktig beskyttelse kan du risikere kuttskader, blåveis og mye andre unødvendige skader. 

    NB! En boksehjelm er ikke et magisk produkt som fjerner all risiko, hjernerystelse og andre skader kan fortsatt forekomme. En boksehjelm er med på forebygge unødvendige skader, det er fortsatt ekstremt viktig å trene forsvarlig, bruke hodebevelse og ordentlig guard.

    Hvordan velge riktig boksehjelm

    Når du velger boksehjelm, bør du vurdere følgende:

    • Riktig størrelse: Velg en hjelm som passer godt og sitter tett på hodet uten behov for hyppige justeringer, noe som kan påvirke synsfeltet og konsentrasjonen din. Heller litt for stram en for løs.
    • Vekt-til-størrelse-forhold: En lettere hjelm vil være mer komfortabel og føles mindre klumpete, samtidig vil den ikke nødvendigvis gi like mye beskytelse. Går mann opp i pris kan man finne ett produkt som er både lett og gir god demping og beskytelse. Her er CREAM BOKSEHJELM ett perfekt eksempel. 
    • Synlighet: Sørg for at åpningene for øynene er store nok til å ikke begrense sidesynet ditt.

       Om du har mulighet så anbefales det å komme innom butikken vår i Thorvald Meyers gate 85g for å prøve deg litt fram.

      5. LEGGBESKYTTERE

       

      Nødvendig beskyttelse for kampsport

      Leggbeskyttere er essensielle for å beskytte leggene og føttene mot spark og slag. De er spesielt viktige i kampsporter som thaiboksing, MMA og kickboksing, hvor de reduserer risikoen for skader under sparring.

      Hva er leggbeskyttere?

      Leggbeskyttere er utstyr som dekker leggene og føttene, laget av ulike materialer med tykk polstring for å dempe støt fra sparking. Å trene uten leggbeskyttere øker risikoen for skader, noe som kan føre til at du blir ute av stand til å trene. Derfor er god beskyttelse avgjørende. 

       

      Hva du bør vurdere når du kjøper leggbeskyttere

      Når du velger leggbeskyttere, er det viktig å ta hensyn til følgende:

      • Dekning og polstring: De fleste skader skjer på toppen av foten, hvor det er mindre og mykere bein. Sørg for at leggbeskytteren gir god dekning og polstring rundt foten for effektiv støtdemping.
      • Fleksibilitet: Velg leggbeskyttere som gir tilstrekkelig beskyttelse samtidig som de tillater god bevegelsesfrihet i ankelleddene.

       

      Avslutning

      Å ha riktig utstyr er avgjørende for en sikker og effektiv treningsøkt. Besøk vår butikk for et bredt utvalg av høykvalitets kampsportutstyr som vil hjelpe deg med å komme i gang på riktig måte!

      ← Eldre innlegg Nyere innlegg →

      Legg igjen en kommentar

      Artikler

      RSS
      Kevin Melhus vs. Emil Meek: Norges Kampsportstjerner i Ringen

      Kevin Melhus vs. Emil Meek: Norges Kampsportstjerner i Ringen

      Helgen i Oslo Spektrum bød på et unikt sportsarrangement som satte det norske kampsportmiljøet på kartet. Bokseren Kevin Melhus og MMA-utøveren Emil Meek gikk inn...

      Cecilie Bolander Klar for Oktagon MMA!

      Cecilie Bolander Klar for Oktagon MMA!

      Vår egen MMA-stjerne Cecilie Bolander skal møte den erfarne Lucie Pudilová i Tsjekkia, under en av Europas største MMA-promoteringer, Oktagon MMA. Kampen representerer et avgjørende...