European Games med Skogheim

European Games med Skogheim

Skrevet av Tore Sereba den

Det er fredag kveld, klokken er 21:50 og Martin har akkurat kommet seg ut av bokseringen etter første kamp i det som kalles European Games.

Vi var heldig nok til å få ett lite intervju med den norske boksesensasjonen like etter kampen hans.

Nordisk mester

Martin er en av Norges fremste boksere uavhengig av vektklasse. I mars vant han kongepokalen etter seier i norgesmesterskap i boksing, drøye 2 uker senere vant han 5-0 mot Emmanuel Ruttersson som til da var sett på som Nordens beste bokser. Etter en solid maktdemonstrasjon ble Skogheim også kåret til "Beste Bokser" på stevnet. (Det ble også Madeleine Angelsen på kvinnesiden)

May be an image of 10 people and text that says "JOR NOR NOR NOP NOR NOR OR NOR NOR"

Bilde - Norges Bokseforbund

European Games 

Det Norske landslaget i boksing er nå på plass Zakopane, Polen. Her går ett av de viktigste stevnene for unge boksere, nemlig European Games. Gjør man det bra nok her så kan man kvalifisere seg til OL.

Vår egen Combat Corner journalist var heldig nok til å få noen ord med Martin etter gårsdagens kamp mot Kypros.

Hvordan synes du kampen gikk ?

Jeg fant ikke helt rytmen men jeg følte jeg fikk kontroll for det. Hadde han nede i gulvet første runde, men jeg klarte ikke helt å stoppe han. Så jeg vant første runden ganske overbevisende, mens de 2 neste var litt mer gjevne men fortsatt gikk i min favør. (Martin van 3-0 mot Kypros) 

Du har hatt ett ekstremt busy år, kan du ramse opp året så langt ?

Jeg kan prøve ramse opp litt fort ja. Jeg har vært i noen store turneringer i Bulgaria, Finland og Tsjekkia. Jeg har gått NM, vunnet kongepokal der, og nordisk mesterskap, vant "Beste bokser" der. Har også vært på flere treningsleire, både i Norge og i utlandet, nå sist i Tyskland forrige uke med mye internasjonal sparring. Så der fikk jeg faktisk sparra med mange av bokserne som er med her i European Games. 

Har dere jobbet spesifikt opp mot noen av bokserne som du skal møte i "European Games" ?

Både ja og nei, man vet jo egentlig ikke hvem man skal møte før man kommer hit, men vi vet hvem de aller beste i europa er i min klasse, så vi har jobbet litt teknisk og taktisk opp mot noen av de "favorittene" som vi vet er gode.

martin skogheim boksing

Bilde - Instagram @martinskogheim

European Games

Utak til OL bestemmes her, etter gårdagens seier må Martin vinne 3 kamper til for å kvalifisere seg til OL. Det er altså ekstremt mye som står på spill nå men Martin virker "cool, calm and collected" og tar en kamp av gangen. 

Hvordan er steminga på tur med landslaget ? 

Det er bra, veldig bra. Det siste året så har laget blitt veldig sammensveisa, vi kjenner hverandre godt og det er en veldig bra lagfølelse. 

Er det noen nye talenter som vi bør se opp for? 

Ja, når du sier "nye".. så kan jeg hvertfal nevne Sunniva Hofstad fra Trondheim. Hun har første år som senior i år. Hun har veldig bra meritter fra før, blant annet "Junior verdensmester 2022" Hun er absolutt noen å ha øya åpen for framover. Så om hun ikke klarer å kvalifisere seg denne gangen så skal jeg love deg at hun klarer det senere. 

 Bilde - Instagram @sunnivahofstad

Sist men ikke minst, er det noen du vil takke ? 

Jeg vil selvfølgelig takke alle heier og støtter på meg, og det er alt for mange til å nevne. Jeg får masse fine meldinger og folk som ringer, både familie og venner, og det gir meg så mye positiv energi så først og fremst vil jeg takke de. 

Og selvfølgelig teamet mitt, Andre Sollund, Coach Ohana, Tommy Bottenvik og Romerike bokseklubb. Sist men ikke minst, jeg er ikke her uten mine sponsorer så en stor takk til mine CBD Nordic, Bottenvik AS, Leth Suez Agencies, RLM Maleservice, Barbers 6 Friends Lillestrøm og Combat Corner Norge som ordner Europas beste kampsportutsyr.

 

← Eldre innlegg Nyere innlegg →

Legg igjen en kommentar

Artikler

RSS
10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

10 GRUNNER TIL Å TRENE BRASILIANSK JIU-JITSU

Muligens den beste formen for trening.   Du lurer kanskje på hvorfor brasiliansk jiu-jitsu (BJJ) har spredt seg over til alle verdens kanter. Hvorfor fortsetter...

HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

HMIT – HANDMADE IN THAILAND!

En grundig gjennomgang av historien til muay thai boksehansker   Muay thai boksehansker har eksistert i århundrer, og de brukes fortsatt i kampsport i dag....