Hva er Thai olje og hvordan virker det?

Hva er Thai olje og hvordan virker det?

Skrevet av Allan Wold den

Alt om Thai Olje til thaiboksing

Thai Oil / liniment

by Allan Wold


Hvis du har praktisert Muay Thai, har du sikkert hørt om "Thai Oil" og anerkjenner den lille grønne og gule flasken, og lukten. Lukten er intens og bringer så mange gode minner for meg. Jeg husker veldig godt den første thaiboksing matchen jeg skulle gå på Rajadamnern stadium.

Jeg var ikke nervøs , helt til treneren masserte meg inn i Thai olje. Da visste jeg det var alvorets time og nervene var overalt. Jeg var spent , jeg var nervøs , jeg var glad og jeg følte meg utrolig klar og fit for fight. 

Oljen fikk meg til å være veldig oppvarmet og lett i alle leddene. Skyggeboksingen før kampen var utrolig deilig, ettersom jeg var oppvarmet fra topp til tå. En utrolig følelsesrik opplevelse før man skal inn i ringen, noe savner jeg veldig ofte.

Thaiboksing i norge Thai Olje fra combat corner norge

Men hva er egentlig Thai olje  ?

thaiboksing norge combat corner norge

Namman Muay Thai Oil er en blanding av mentololje, metylsalicylat og alkohol.
Metylsalicylat blokkerer produksjon og frigjøring av kjemikalier som forårsaker betennelse og smerte.


Menthol er en smertestillende, som gir en svak nummeffekt når den gnies inn i et område, samtidig har den en mystisk effekt av varme og kjøling. Linimentet endrer ikke temperatur, men sender bare temperaturskiftende signaler til hjernen din.
Mentol tilrettelegger også vasodilasjon, utvider blodkar og øker blodstrømmen til et berørt område, og øker dermed transporten av næringsstoffer / medisin til området og fjerner avfallet raskere.


Det kan også være andre ingredienser, som eucalyptusolje eller arnica-ekstrakter, som er for smerte og betennelse.
Oljen påføres både før og etter en hard trening eller kamp.

muay thai combat corner norge thai oil buakow

Photo via Facebook/BanchamekGym

Massasje og oljen sammen bidrar til å forberede musklene til kamp eller trening, den kan forebygge skader og lindre smerte. Oljen eller linimentet er en stor del av thaiboksing kulturen, den er selveste lukten av Muay Thai, enten du er amatør eller profesjonell så er thai olje absolutt noe å prøve.

Combat Corner har nå Thai olje på lager og dette anbefaler jeg alltid å ha i treningsbaggen.

 

Thai Oljen finner du her 

thaiboksing norge combat corner norge

 

 

← Eldre innlegg Nyere innlegg →

Legg igjen en kommentar

Artikler

RSS
European Games med Skogheim

European Games med Skogheim

Det er fredag kveld, klokken er 21:50 og Martin har akkurat kommet seg ut av bokseringen etter første kamp i det som kalles European Games....

Norgesmester fighter i Thailand (igjen)

Norgesmester fighter i Thailand (igjen)

Oliver-Mathias Kongsgård Hansen er på plass i Thailand igjen.  Den unge norgesmesteren i thaiboksing fikk nylig tildelt OL stipend av Olympiatoppen. Etter gull og medaljer...